top of page
jacob_2022 (1)_edited_edited.jpg

Foredrag

"JAGTEN PÅ PLATTENSLAGERE OG SVINDLERE"

Hvordan foregår det, når Jacob Kragelund jagter skurkene i DRs populære TV-program "Kontant"?

 

Plattenslagere med flosset moral svindler i alle afkroge af

Danmark. Med udspekulerede metoder bedrager de helt almindelige danskere. Men i DRs hårdtslående forbrugerprogram Kontant bliver bagmændene stillet til regnskab af tv-vært Jacob Kragelund.

Kom med bag om det populære tv-program i dette underholdende foredrag, hvor Jacob vil løfte sløret for, hvordan historierne bliver til, og hvordan det lykkes at afsløre Danmarks mest samvittighedsløse svindlere.

Hør om de personlige overvejelser og hvordan man forbereder sig

til en konfrontation, der kan ende med at blive ubehagelig.

I dette foredrag kan publikum glæde sig til en

masse spændende og sjove tv-klip og få

indblik i nogle af de historier, der aldrig

bliver fortalt på skærmen.

Foto: Agnete Schlichtkrull

still puffbar på række_edited.jpg

"NIKOTIN TIL BØRN"

Foredraget tager udgangspunkt i Kontant-programmerne: "Puff bars - Nikotin til børn" og "Afhængig af snus".  Puff bars og snus er meget udbredt blandt børn og unge, men de færreste kender konsekvenserne af at bruge de nye nikotinholdige produkter. De fleste voksne aner ikke, hvad en puff bar eller en "skive" snus i virkeligheden er.

Foredraget fokuserer bl.a. på, hvor overraskende meget nikotin industriens nye guldæg indeholder. Med skjult kamera afsløres det, hvordan handlen med de ulovlige puff bars foregår. Hvem er bagmændene? Og hvilket ansvar har man som forældre for at undgå at ens børn bliver afhængige af nikotin? Et stof, der i følge eksperter er ligeså afhængighedsskabende, som f.eks. kokain. 

Foredraget vil desuden fokusere på den journalistiske metode i Kontant og vil derfor være  krydret med underholdende tv-klip også fra andre Kontant-programmer.

"AFSLØRINGEN AF EN LEJEMORDER"

 

I dette fascinerende foredrag tager Jacob Kragelund jer med på en spændende rejse ind i samfundets kriminelle underverden.

To drabsdømte mænd hævder, at de på syvende år sidder uskyldig i fængsel. Dømt for at slå en forsvunden 40-årig familiefar ihjel. Men sagen er spektakulær, da politiet aldrig har fundet noget lig. Er den forsvundne mand overhovedet død?

Kom med bag kameraet på dokumentarserien ”Drabet uden lig”, som var en stor seersucces på TV 2. Jacob fortæller om den to år lange journalistiske jagt på sandheden i den mystiske forsvindingssag. Få et unikt indblik i et kriminelt, men samtidig dybt fascinerende miljø, hvor kun én ting er sikkert – der er nogen der lyver.

Gennem spændende tv-klip kommer du til at opleve, hvordan den journalistiske undersøgelse afdækker nye spor og beviser, som en årelang politiefterforskning aldrig fandt.

"PIGEN DER IKKE VILLE DØ - 10 ÅR EFTER"

For 10 år siden kører den 19-årige Carina Melchior galt. Lægerne er overbeviste om, at hun ikke overlever, og familien accepterer derfor organdonation. Men pludselig vågner Carina i hospitalssengen. Hvordan kunne lægernes vurdering være så forkert, og hvad betød fejlene for hendes behandling?

 

Mød Jacob Kragelund, journalisten bag den meget omtalte tv-dokumentar, der lagde Danmark ned med over 1,4 millioner seere. Oplev hvordan Carina har det i dag og få indsigt i hendes hårde kamp tilbage til det liv, som lægerne ellers havde afskrevet.

 

Oplev et foredrag, der stiller skarpt på dilemmaerne og de etiske overvejelser, der opstår, når man som journalist står midt i en historie, der pludselig ændrer sig dramatisk. Hvordan håndterer man de pårørende og lægerne, mens man samtidig undersøger, hvad der i virkeligheden foregik på hospitalet i de uger, Carina svævede mellem liv og død.

STILL_børnene_edited.jpg

"BØRNENE MED DE BLÅ MÆRKER"

Et ungt forældrepar er under mistanke. Deres nyfødte tvillinger får uforklarlige blå mærker. Myndighederne frygter, at der er tale om syndromet Münchausen by Proxy, hvor en forælder skader sit barn for at få opmærksomhed. Forældrene afviser anklagen. De mener, at tvillingerne lider af en sjælden sygdom.

I dette foredrag fortæller Jacob Kragelund, hvordan han fulgte en families kamp gennem et helt år. Et år, hvor myndighederne i stigende grad mistænker en af forældrene for at udsætte børnene for skjult vold.

Oplev et foredrag, der kredser om de vanskelige overvejelser, der følger med, når en familie i krise bliver hovedpersoner i en tv-dokumentar. Kan man eksponere et forældrepar, som er under mistanke for vold mod deres børn, når mistanken ikke er bevist? Kan man ramme den rigtige balance mellem skyld og uskyld?

I foredraget viser Jacob Kragelund også unikke klip fra en gruopvækkende sag, hvor der beviseligt var tale om Münchhausen by Proxy. En kun 1-årig dreng kommer hjem til forældrene efter måneders indlæggelse på hospitalet. Dagen efter mister han livet. Moderen bliver senere dømt for drab på sin søn.

bottom of page